Prajitura Boema

de Lavinia in Prajituri, 12 Mar 2013 | 7850 vizualizari

 

O prajitura minunata,am reusit sa imi surprind toti invitatii:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 pliculet ness
  • 3 lingurite praf de copt
  • 6 linguri ulei

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema:

  • 200-250 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Prima data pregatim crema.

Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa.

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adaugam uleiul si mixam bine apoi adaugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor cu o spatula.

Amestecam nessul,faina ,cacaua si praful de copt si le cernem de 2 ori.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava de 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit,indepartam marginile apoi il portionam in bucati potrivite(eu le-am taiat in patrate de cca 5 cm si mi-au iesit 15 bucati)

Caramelizam cele 2-3 linguri de zahar,apoi le stingem cu apa si insiropam fiecare bucata de prajitura.

Topim ciocolata cu frisca si lichiorul si glazuram fiecare prajiturica.

Le dam la rece pentru 30 de minute apoi le ornam cu cate un mot de crema si un mot de frisca.(mixam frisca bine apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (28)

Lavinia 1

13.03.2013, 21:28

multumesc

Mitinita 1

05.05.2013, 00:00

si asta la favo

Lavinia 1

05.05.2013, 02:43

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema