Prajitura Boema

de Alina26 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 8254 vizualizari

 

Aceasta prajitura dupa cum stiti am preluat-o de le Gaby_d,pentru ca aveam o mare pofta!!!Si cu aocazia aniversarii 1 an de BUCATARAS,am facut aceasta prajitura!!!o BUNATATE...!!!Multumesc inca o data pentru reteta!!!!:* :* :*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg cu varf faina alba
  • 3 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit de sare

Fondant:

  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 2 lg miere
  • 4 lg cacao amara

Crema:

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2lg cacao
  • 300 ml frisca lichida indulcita

Sirop:

  • 150g zahar
  • 200 ml apa

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg smantana pentru gatit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in ploaie.Am pus compozitia intr-o tava (20/28cm)tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 35 de minute la 165°.Cand e gata (am facut proba cu scobitoarea)am lasat la racit.

Crema:

Am pus frisca intr-o olicica la incalzit.Cand aproape da sa fiarba,am stins focul,am adaugat ciocolata rupta bucati si cacaoa si am mestecat bine.Am dat crema la rece pentru 3 ore.

Sirop:

Am pus zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze.Am luat de pe foc am pus apa si am mai lasat la foc pana s-a topit caramelul.Am lasat la racit.

Fondant:

Am pus apa intr-o olicica.Am adaugat zaharul  si am pus sa fiarba,mestecand incet pana s-a topit zaharul.Apoi am lasat la fiert 10 minute.Dupa aceea am pus mierea de albina si am mai lasat la fiert inca 7 minute.

(Am verificat luand din compozitie cu lingura si am lasat sa cada pe o suprafata plana.Cand biluta a ramas ca o perluta si nu s-a imprastiat am oprit  focul.)

Am adaugat cacaoa si am mestecat bine.Am lasat 5minute sa se raceasca apoi am continuat sa mestec cu o lingura de lemn pana s-a racit compozitia.

Ansamblare:

Am taiat blatul in patratele egale.

Am insiropat fiecare patratel cu cate o lingura de sirop.

Am pus fondantul la foc si am mestecat pana a devenit fluid.Am pus cate o lingura de fondant pe fiecare patratel.

Am scos crema din frigider si am mixat bine pana a devenit o crema pufoasa.

Cu ajutorul posh-ului am pus crema pe fiecare prajitura.

Am mixat bine frisca lichida cu smantana pana devine ferma.Si am ornat cu frisca.Mie mi-a ramas putin fondant si am pus la foc,apoi cu lingurita am ornat.Si am dat la rece.

Pofta buna!!!!! :)

Sursa de inspiratie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Boema 301758
retete culinare - Prajitura Boema 301761
retete culinare - Prajitura Boema 301764
retete culinare - Prajitura Boema 301767
retete culinare - Prajitura Boema 301768
retete culinare - Prajitura Boema 301770
retete culinare - Prajitura Boema 301773
retete culinare - Prajitura Boema 301774
retete culinare - Prajitura Boema 301775
retete culinare - Prajitura Boema 301776

COMENTARII (32)

Micutza Luana 1

06.03.2014, 18:23

mama mama

laura_n 1

07.03.2014, 14:43

un deliciu! felicitari si multi ani inainte sanatosi si gustosi!

Alina26 1

10.03.2014, 18:35

multumesc mult!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25