Prajitura Boema

de maginean in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 847 vizualizari

 

O prajitura simplu de facut si tare buna si aromata ,o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • 5 oua mari (eu am pus 6 ca erau mai mici )
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 2 lg ulei putina sare un varf cutit praf de copt
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom (sau putina esenta de rom)
  • Crema : un pachet unt
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao o esenta rom
  • Glazura:
  • 2 tablete ciocolata neagra o jumatate pahar frisca
  • Se pun pe abur si se topesc pana ce va iese o crema fina
  • Sirop: o cana mare apa
  • 2 lg zahar
  • 1 sticluta mica esenta de rom
  • Se amesteca foarte bine pana la topirea completa a zaharului
  • Decor : frisca si cirese din compot (sau ce fructe va plac )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt, sarea, uleiul si laptele. Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina amestecata inainte cu cacaoa.

Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se taie in patrate cat de mari doriti. Se pune in sirop fiecare bucata (atentie nu lasati decat maxim 2 secunde, introduceti bucata si o scoateti imediat altfel riscati sa se rupa si nu mai arata bine).

Se pune glazura (se lasa la rece pana se intareste), crema si frisca deasupra. Se decoreaza cu fructe. O prajitura tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit 

 

TIPS-URI

1

Prajituri dulci

COMENTARII (4)

dantes

dantes 1

18.05.2015, 11:45

delicioasa!

Lau

Lau 1

18.05.2015, 15:46

miki_a

miki_a 1

04.05.2016, 11:20

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!