Prajitura Boema

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 4744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 8 linguri zahar
    • 8 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • un varf de sare
    • 3 linguri apa
    Pentru sirop:
    • 3 linguri zahar
    • 200 ml apa
    Crema 1:
    • 1 ou
    • 5 linguri zahar
    • 70 gr unt
    • 3 lingurite ness
    • 2 lingurite cappuccino
    • 300 ml frisca.
    Crema 2:
    • 200 ml frisca
    Pt ornat:
    • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Mod de preparare a  blatului:

  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
  • Turnam compozitia  intr-o tava tapeta cu hartie.
  • Bagam in cuptorul  incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
  • Intre timp  pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
  • Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam  apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
  •  Mixam inca 3-4 minute.
  •  Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.
  •  Batem  200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 
  •  Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.
 

COMENTARII (11)

mihasara 1

16.10.2015, 08:45

Lau 1

16.10.2015, 17:44

o am si eu in plan

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04