Prajitura "Bonty" de post

de robert_badica in Prajituri, 10 Feb 2016 | 943 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :))


Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!


Eu m-am inspirat de la  Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Pentru glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Bonty" de post:

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Pregatim blatul: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgi de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pret de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic in 15 minute. Lasam la racit.

Pregatim crema asa: intr-o cratita, turnam laptele de cocos, si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla, si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte, peste blat si o nivelam frumos.

Pregatim glazura asa: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati, dupa 5 minute ,de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta). Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427342
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427343
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427344
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427345
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427347
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427348
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427349
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427350
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427351
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427352
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427353
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427354
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427355
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427356
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427357
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427368
retete culinare - Prajitura "Bonty" de post 427369

COMENTARII (31)

robert_badica 1

11.02.2016, 09:20

Reisnaor,

robert_badica 1

11.02.2016, 09:21

Mirela, multumesc de trecere!

robert_badica 1

11.02.2016, 09:22

Licurici, chiar a fost buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18