Desert prajitura Bounty

de Criss in Prajituri, 22 Ian 2014 | 72417 vizualizari

 

Aceasta prajitura, celebra deja, am gasit-o pe blogul Laurei Sava si pentru iubitorii de cocos reprezinta un adevarat rasfat. Se face atat de simplu si atat de rapid incat practic nu-ti vine sa crezi ca poate iesi ceva atat de bun. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura pe fuga dar nici nu e nevoie, pentru ca dupa cum am mai spus, e una din cele mai simple prajituri. Laura recomanda sa dublam cantitatea de crema. Eu nu cred ca trebuie dublata, dar data viitoare am sa fac o portie si jumatate de crema si sunt sigura ca va rezulta prajitura perfecta. Singura modificare pe care am facut-o a fost la glazura, in rest am respectat in totalitate reteta Laurei. Reteta este potrivita pentru o tava mica, de 20/30 dare cantitatile se pot adapta in functie de marimea tavii.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 6-8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se coace blatul aproximativ 20-25 minute. Incercati cu o scobitoare pentru mai multa siguranta.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda, pentru ca devine amar. Se toarna deasupra laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.Cu acest lapte caramel se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit.

Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Crema va fi destul de groasa si densa dar cu un cutit se poate intinde frumos peste blat. Se pune prajitura in frigider minim 30 minute sa se raceasca bine crema, apoi se toarna deasupra glazura.

Glazura: Ciocolata impreuna cu frisca se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o glazura suficient de fluida cat sa se poata intinde frumos pe prajitura. Dupa ce glazura s-a intarit, se poate taia prajitura in bucati dreptunghiulare. Pentru a nu se manji crema cu ciocolata, se taie cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa fierbinte.

Eu m-am jucat putin si am trasat niste dungi cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Xandrinne 1

03.02.2014, 09:10

E una dintre prajiturile mele preferate.
Ce frumos ai ornat-o!

bianca92 1

06.03.2014, 13:58

ce apetisanta

dorinutza 1

06.05.2014, 11:28

Am facuto si eu dar nu mi a iesit blatul:-\se sfarama tot ,nu pot sa l tai ca se destrama:-(stie cineva de ce?sa mai intamplat cuiva?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane