Prajitura Bounty

de Pushaa in Prajituri, 4 Feb 2014 | 44697 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla si foarte buna! Cand am mancat prima data nu-mi venea sa cred ca are exact gustul ciocolatelelor Bounty!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Crema

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 nuca de cocos
  • 100 gr margarina
  • 5 linguri gris
  • 150 gr zahar

Glazura: - 150 gr ciocolata amaruie

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat:

Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai micute.

Se da la cuptor pentru 25 minute.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa laracit.

Crema:

Se pune laptele la fier cu zahar, zahar vanilat, gris pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase se adauga nuca de cocos apoi margarina si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta iar deasupra glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.

Se lasa la rece 1-2 ore.

 

TIPS-URI

1

Blat: In primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.

2

blat: scoateti margarina cu cateva ore inainte din frigider ca sa se bata mai bine.

3

Ca sa fie mai fluida ciocolata la topit se poate folosi 1 lingura de ulei.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty-0
Prajitura Bounty-1
Prajitura Bounty-2
Prajitura Bounty-3
Prajitura Bounty-4
Prajitura Bounty-5
Prajitura Bounty-6
Prajitura Bounty-7
Prajitura Bounty-8
Prajitura Bounty-9
Prajitura Bounty-10

COMENTARII (45)

ramona_manoliu

ramona_manoliu 1

03.06.2014, 15:22

corinadns

corinadns 1

06.03.2015, 13:15

O prajitura foarte buna,dar iese si mai buna daca blatul il inlocuiesti cu cel de la prajitura krem a la krem,eu asa fac prajitura bounty si iese demential de buna

Pushaa

Pushaa 1

09.03.2015, 11:07

data viitoare o sa incerc si eu blatul de la prajitura krem a la krem.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!