Prajitura Bounty

de Pushaa in Prajituri, 4 Feb 2014 | 60348 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla si foarte buna! Cand am mancat prima data nu-mi venea sa cred ca are exact gustul ciocolatelelor Bounty!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Crema

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 nuca de cocos
  • 100 gr margarina
  • 5 linguri gris
  • 150 gr zahar

Glazura: - 150 gr ciocolata amaruie

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat:

Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai micute.

Se da la cuptor pentru 25 minute.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa laracit.

Crema:

Se pune laptele la fier cu zahar, zahar vanilat, gris pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase se adauga nuca de cocos apoi margarina si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta iar deasupra glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.

Se lasa la rece 1-2 ore.

TIPS-URI

1

Blat: In primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.

2

blat: scoateti margarina cu cateva ore inainte din frigider ca sa se bata mai bine.

3

Ca sa fie mai fluida ciocolata la topit se poate folosi 1 lingura de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

ramona_manoliu 1

03.06.2014, 15:22

corinadns 1

06.03.2015, 13:15

O prajitura foarte buna,dar iese si mai buna daca blatul il inlocuiesti cu cel de la prajitura krem a la krem,eu asa fac prajitura bounty si iese demential de buna

Pushaa 1

09.03.2015, 11:07

data viitoare o sa incerc si eu blatul de la prajitura krem a la krem.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty