Prajitura Bounty

de Steffy in Prajituri, 11 Iun 2014 | 23934 vizualizari

 

Multumesc Pushaa pentru reteta. A avut mare succes si chiar se aseamana la gust cu batonul Bounty.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • o lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blatul:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele la fiert cu zaharul, zaharul vanilinat si grisul, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga nuca de cocos, apoi untul si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Glazura:

Cicolata se topeste pe baie de aburi. Ca sa fie mai fluida, adaugam peste ciocolata o lingura de ulei.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta, iar deasupra glazura din ciocolata. Se lasa la rece pentru 2 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 2 culori