Prajitura Bounty

de Geanina87 in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 3956 vizualizari

 

By Criss. Reteta era salvata de ceva timp si iata ca i-a sosit vremea sa fie preparata. Delicioasa...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte

Sirop:

  • 100 ml lapte
  • 2 lg zahar

Crema:

  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 lg de gris

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 6 lg frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat: Mixam untul moale si zaharul pana iese o compozitie spumoasa,apoi adaugam ouale, unul cate unul. Punem si laptele . Amestecam faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste compozitia de unt.

Omogenizam si turnam totul intr-o tava 25/30 tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pt 20 min. Lasam la racit si ne ocupam de sirop.

Sirop: Caramelizam cele 2 lg de zahar si stingem cu laptele. Lasam la fiert pana se dizolva tot caramelul.

Crema: Laptele,untul,zaharul si grisul se pun intr-o cratita la fiert. Amestecam continuu pana se ingroasa si turnam nuca de cocos. Mai lasam putin ,dupa care o turnam fierbinte peste blatul racit si insiropat. Nivelam cu un cutit si dam la rece.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine si se toarna peste prajitura.Se lasa la rece pana se intareste glazura,apoi se poate taia cu un cutit a carui lama a fost inmuiata in apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty-0
Prajitura Bounty-1
Prajitura Bounty-2
Prajitura Bounty-3

COMENTARII (21)

Geanina87

Geanina87 1

06.02.2015, 18:09

Multumesc!

geoline

geoline 1

12.03.2015, 18:05

monik80

monik80 1

18.03.2015, 20:31

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!