Desert prajitura Bounty

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Apr 2016 | 11926 vizualizari

 

O prajitura care a devenit rapid preferata intregii familii. Am facut-o de 2 ori in 2 zile :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua
    • 120 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 3 linguri de lapte 
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos. Lasam blatul la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei. Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului sau cu o spatula o intindem uniform.

Glazura: Topim crema de ciocolata cu 3 linguri de lapte pe baie de aburi si turnam deasupra prajiturii.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte, ca sa nu se crape ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti esenta de cocos sa puneti la crema, va fi si mai aromata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty