Prajitura Bounty

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2016 | 2441 vizualizari

 

O alta prajitura care era de ceva vreme pe lista de asteptare, in sfasit i-a venit randul. Daca va place nuca de cocos, cu siguranta veti iubi aceasta prajitura!


M-am inspirat pentru aceasta reteta de la fetele de pe bucataras si le multumesc! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 lg cacao
  • 6 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 lg rase de gris
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Sirop:
  • 2 lg zahar
  • 150 ml lapte
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. 

In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga si laptele. La final se toarna amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 2 lg de zahar apoi se toarna laptele cu grija (atentie sa nu va ardeti) si se lasa la foc mic pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se insiropeaza cu acest sirop.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, untul si grisul. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine, se pune esenta de vanilie, se amesteca si asa fierbinte se toarna peste blat. Se niveleaza si se lasa la racit.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se ininde peste prajitura. 

Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Blatul se inteapa cu ajutorul unei scobitori pentru a se insiropa mai bine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Bounty 443795
retete culinare - Prajitura Bounty 443796
retete culinare - Prajitura Bounty 443797
retete culinare - Prajitura Bounty 443798
retete culinare - Prajitura Bounty 443799
retete culinare - Prajitura Bounty 443800
retete culinare - Prajitura Bounty 443801
retete culinare - Prajitura Bounty 443802

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

22.05.2016, 08:13

e grozava prajitura asta

mirela0911 1

22.05.2016, 11:03

Va mulumesc!

diaconta 1

22.05.2016, 20:52

Ce de bunatati faci tu Mieluto

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D