Prajitura Bounty

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2016 | 12261 vizualizari

 

O alta prajitura care era de ceva vreme pe lista de asteptare, in sfasit i-a venit randul. Daca va place nuca de cocos, cu siguranta veti iubi aceasta prajitura!
M-am inspirat pentru aceasta reteta de la fetele de pe bucataras si le multumesc! >:D< 

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 lg cacao
  • 6 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
Crema:
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 lg rase de gris
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Sirop:
  • 2 lg zahar
  • 150 ml lapte
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa. 

In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga si laptele. La final se toarna amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Siropul: Se caramelizeaza cele 2 lg de zahar apoi se toarna laptele cu grija (atentie sa nu va ardeti) si se lasa la foc mic pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se insiropeaza cu acest sirop.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, untul si grisul. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine, se pune esenta de vanilie, se amesteca si asa fierbinte se toarna peste blat. Se niveleaza si se lasa la racit.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se ininde peste prajitura. 

Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul se inteapa cu ajutorul unei scobitori pentru a se insiropa mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

22.05.2016, 08:13

e grozava prajitura asta

mirela0911 1

22.05.2016, 11:03

Va mulumesc!

diaconta 1

22.05.2016, 20:52

Ce de bunatati faci tu Mieluto

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos