Prajitura Bounty

de Laly in Prajituri, 30 Iun 2010 | 17286 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta reteta.Vreau sa va spun ca este o nebunie.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA DE COCOS:
  • 250 gr fulgi de nuca de cocos
  • 200 gr ciocolata alba de menaj
  • 200 gr unt
  • 200 ml smantana dulce
  • BLATUL:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • SIROP;
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1 filola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ciocolata de menaj neagra
  • 200 gr frisca
  • 1 lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Preparam intai blatul:

-ouale la temperartua camerei se separa.Albusul se bate spuma tare.Pe aragaz intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la topit.Cand este gata si zaharul s-a topit se adauga fierbinte ca la maioneza peste albusuri.Mixam bine cu mixerul pana incorporam tot siropul.

-adaugam galbenusurile,uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa.Aici amestecam cu o lingura de lemn.Turnam aluatul intr-o forma dreptunghiulara,tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor.Se face testul cu scobitoarea.

UMPLUTURA:

-se pune intr-un vas pe baie de aburi ciocolata cu frisca.Cand s-a topit toata ciocolata dam vasul la o parte.Incorporam untul cate un pic,mestecand bine,pana devine o pasta omogena.Adaugam fulgii de cocos si mestecam pana se integreaza tot.

-cand blatul este gata,se scoate si se lasa la racit.Zaharul pentru sirop se pune la caramelizat.Se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.Se taie blatul in 2 parti egale.Se insiropeaza prima foaie si se adauga compozitia de cocos.Se insiropeaza al doilea blat si se pune peste primul.

-se topeste ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand s-a topit se da la o parte si se adauga untul.Se toarna glazura peste prajitura si se da la frigider cateva ore sa se intareasca bine.

Cine doreste poate sa nu insiropeze blatul.Dar este mai bun cu sirop caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (43)

ella40 1

06.07.2010, 14:02

buna dragelor...tocmai am incercat cateva retete de prajituri si vreau sa va spun ca mi-au esit nemaipomenit de bine ...prajitura cu fructe de vara o pregatesc in fiecare saptamana...azi am pregatit PRAJITURA BOUNTY..e pusa la rece...arata minunat...abia asteptam sa o gustam...va pupic si.....serviti va rog

Laly 1

08.07.2010, 00:18

Ella40 bine ai venit printre noi.La cat mai multe retete si la cat mai multi prieteni virtuali

rihana 1

10.11.2011, 13:39

Am si eu o intrebare:la umplutura de cocos,ce facem cu smantana?,o facem frisca?.te rog mult raspune-mi ca vreau neaparat sa o incerc.multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers