Prajitura Brath

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2011 | 28098 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 140 g zahar,
  • 140 g nuci macinate,
  • 1+1/2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 7 lgt ness,
  • 150 g nuci prajite si taiate.
  • Glazura:  
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 lg cacao,
  • 3 lg unt,
  • 4 lg apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Ptr. blat : Mixam albusurile tare, apoi adaugam zaharul si galbenusurile;cu o lingura de lemn incorporam faina cu praful de copt si nucile macinate;amestecam cu grija de jos in sus si dam la cuptor;

Ptr. crema : intr-un bol mixam untul spuma; amestecam galbenusurile cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si nessul frecat cu 3 lg de apa fierbinte(lasam sa se raceasca) si din aceasta compozitie punem cate o lingura rand pe rand in untul spumo amestecand incet;obtinem o crema in care adaugam nucile prajite si taiate cu cutitul;intindem peste blat aceasta crema si punem la rece prajitura 30 minute;

Ptr. glazura :  Punem la fiert intr-o craticioara untul impreuna cu apa pana da intr-un clocot;luam apoi de pe foc si adaugam zaharul pudra si cacaoa amestecand bine de tot.lasam putin sa se raceasca si mai amestecam din cand in cand ,apoi punem peste crema rece

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Brath-0
Prajitura Brath-1
Prajitura Brath-2

COMENTARII (27)

Rux

Rux 1

23.01.2011, 19:46

Cand spui Laura Sava spui exceptional Minunat ti-a iesit

MotanLaOale

MotanLaOale 1

24.01.2011, 08:35

buna prajitura

ryta

ryta 1

27.06.2014, 06:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!