Prajitura Brath

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 8890 vizualizari

 

Hristos a inviat! A venit si a si trecut marea sarbatore. Am decis ca tot nu se poate sa nu fac o prajitura cofeinizata :P Am ales varianta Laurei Sava careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 140 gr nuca macinata prajita
  • 2 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7 lg ness
  • 150 gr nuca tocata, prajita
  • Glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • 3 lg unt
  • 4-5 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.

Crema:

Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Punem galbenusurile, pe rand. Turnam cate o lingura de ness si mixam pe viteza mare pana se omogenizeaza. La final punem nuca tocata.

Glazura:

Apa si untul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zaharul si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblare:

Crema se intinde uniform peste blat, iar glazura racita se toarna peste crema.

 

TIPS-URI

1

INCREDIBIL, sincer, nu credeam ca crema va iesi :P ma asteptam ca cele 7 linguri de cafea sa o taie in contact cu untul, dar nu s-a intamplat asa! A iesit foarte fina si aromata :)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Brath-0
Prajitura Brath-1
Prajitura Brath-2
Prajitura Brath-3
Prajitura Brath-4
Prajitura Brath-5

COMENTARII (31)

ELENI 1

27.04.2012, 10:57

Anamaria din pacate nustiu reteta de la crantz insa eu am venit la"furat" reteta ta.Asa multumesc mult pt ce ai facut si acum fug in bucatarie sa vad ce am si ce imi lipseste pt aceasta prajitura.mA PUN PE TREABA...VORBIM

deyutzky 1

16.12.2012, 22:59

cryss0809 1

08.07.2014, 20:33

Ou crud in crema???? Periculos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!