Prajitura Brath

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 17635 vizualizari

 

Hristos a inviat! A venit si a si trecut marea sarbatore. Am decis ca tot nu se poate sa nu fac o prajitura cofeinizata :P Am ales varianta Laurei Sava careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 140 gr nuca macinata prajita
  • 2 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7 lg ness
  • 150 gr nuca tocata, prajita
  • Glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • 3 lg unt
  • 4-5 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.

Crema:

Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Punem galbenusurile, pe rand. Turnam cate o lingura de ness si mixam pe viteza mare pana se omogenizeaza. La final punem nuca tocata.

Glazura:

Apa si untul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zaharul si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblare:

Crema se intinde uniform peste blat, iar glazura racita se toarna peste crema.

TIPS-URI

1

INCREDIBIL, sincer, nu credeam ca crema va iesi :P ma asteptam ca cele 7 linguri de cafea sa o taie in contact cu untul, dar nu s-a intamplat asa! A iesit foarte fina si aromata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ELENI 1

27.04.2012, 10:57

Anamaria din pacate nustiu reteta de la crantz insa eu am venit la"furat" reteta ta.Asa multumesc mult pt ce ai facut si acum fug in bucatarie sa vad ce am si ce imi lipseste pt aceasta prajitura.mA PUN PE TREABA...VORBIM

deyutzky 1

16.12.2012, 22:59

cryss0809 1

08.07.2014, 20:33

Ou crud in crema???? Periculos!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Catalina