Prajitura Brownie

de Catalina L in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 1165 vizualizari

 

De origine americana, brownie a fost inventata de un bucatar la un hotel Palmer House din Chicago (Illinois), în 1893.
Legenda spune insa ca a fost creata de o gospodina din New England, care a uitat sa adauge praf de copt la tortul de ciocolata. Cand l-a scos din cuptor avea o forma plata.
Ea a avut ideea de a-l taia in patrate pentru a o face mai prezentabila.
Astfel brownie a devenit populara în Statele Unite si Canada, în prima jumatate a secolului al XX-lea.

Va propun o prajitura excelenta, deosebita cu o crusta crocanta si un miez moale si umed .
Este o reteta gasita pe un site american Joy the Baker- de aceea masura folosita este un pahar de apa sau o cana.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 200 gr de ciocolata neagra
  • 3/4 pahar de zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 pahar de faina
  • 3-4 linguri de cafea lichida
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare fina
  • zmeura proaspata sau congelata (productie proprie hi hi)
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brownie:

Tapetati o tava cu hartie de copt.

Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.  

Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in cuptorul cu microunde.  

Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda.  

Adaugati zaharul, amestecati, puneti apoi oul si vanilia si amestecati bine.  

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cafeaua lichida si sarea. Amestecati.   

Depuneti compozitia in tava si decorati cu zmeura.  

Presarati un pic de sare marina.  

Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.

Verificati, atunci cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit.  

Lasati sa se raceasca 30 de minute inainte de a-l scoate din tava si a-l taia- este foarte fraged.

Este un adevarat brownie, crocant si moale in acelasi timp.....un deliciu.  

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Brownie-0
Prajitura Brownie-1
Prajitura Brownie-2
Prajitura Brownie-3
Prajitura Brownie-4
Prajitura Brownie-5
Prajitura Brownie-6
Prajitura Brownie-7
Prajitura Brownie-8
Prajitura Brownie-9

COMENTARII (11)

Catalina L 1

04.10.2015, 18:26

multumesc

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:29

un deliciu!

Rux 1

05.10.2015, 21:47

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04