Prajitura Brownies Cappucino

de loredanaaa in Prajituri, 6 Iun 2013 | 26999 vizualizari

 

O prajitura foarte buna,iar blatul este asa delicios incat se poate lasa si fara crema.

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata pentru aluat
  • 80 g ciocolata pentru glazura
  • 145g unt
  • 40g unt pt crema
  • 20g pentru glazura
  • 3 lingurite cafea solubila ness
  • 300 g de zahar
  • 2 esenta de vanile
  • 2 oua
  • un pahar de 100 ml cu faina (masurati in ml)
  • un varf de sare
  • un pahar de 1oo ml de nuca de coco (sau un pahar de 1oo ml de nuca macinata)
  • 150 g crema de branza philadelphia
  • 75 ml smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brownies Cappucino:

Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca.

Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena.

Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda. Cand sa racit adaugati zaharul si 1 fiola de vanilie,apoi pe rand adaugati ouale amestecand bine cu un tel dupa fiecare ou.Se adauga faina si sarea, amestecati incet,iar la urma nucile(eu nu am avut nuci,asa ca am pus nuca de cocos) Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt.Se da la cuptor cam 25 min,apoi se lasa sa se raceasca.

Crema: Se amesteca crema de branza cu 40g de unt moale, pana devine o crema omogena.Se adauga zaharul pudra,vanilia si scotisoara,amestecati bine Se intinde crema pe blatul prajiturii uniform si se da la rece 1-2 ore

Glazura: Amestecati 20g de unt cu 80g de ciocolata, smantana dulce si 2 lingurite de ness dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte,se da la foc mic si amesteca continuu pana se topesc toate ingredientele. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine la temperatura camerii Cand s-a racit glazura se intinde deasupra cremei ,apoi dati-o la rece pentru 2 sau 3 ore

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu in loc de nuca am pus nuca de cocos

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Brownies Cappucino-0
Prajitura Brownies Cappucino-1
Prajitura Brownies Cappucino-2
Prajitura Brownies Cappucino-3
Prajitura Brownies Cappucino-4
Prajitura Brownies Cappucino-5
Prajitura Brownies Cappucino-6
Prajitura Brownies Cappucino-7
Prajitura Brownies Cappucino-8

COMENTARII (24)

loredanaaa 1

07.06.2013, 00:44

ina cu mare placere,si tie alina

loredanaaa 1

07.06.2013, 00:48

buni servim la o cafea

loredanaaa 1

07.06.2013, 00:50

incearca toamna,este foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04