Prajitura Bucataras

de Lavinia in Prajituri, 23 Mar 2014 | 13595 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de persoane pe care le cunosc poate doar virtual si sunt mandra ca pe o mare parte din voi am reusit sa va cunosc si in realitate!Pentru idee m-am inspirat pentru tortul cu capsuni al Ligiei!Va invit cu drag la o prajiturica aromata!>:D<:X:-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de lamaie
  • 6 linguri pline cu faina
  • 2 linguri pline cu praf de budinca de ciocolata
  • 25 g cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 9 piscoturi

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 1 lingura plina de miere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 400 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte dulce
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 400 g capsuni
  • 5 linguri de zahar tos
  • 350 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina(2 pliculete)

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 60 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • inimioare de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bucataras:

  1. Am separat albusurile de galbenusuri.
  2. Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase.
  3. Am adaugat uleiul si apa si le-am lasat deoparte.
  4. Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
  5. Am amestecat praful de cacao,praful de budinca ,faina si praful de copt si le-am cernut de 2 ori.
  6. Am adaugat jumatate din cantitatea de spuma de albusuri peste galbenusuri si am amestecat usor.
  7. Am adaugat apoi treptat din mixul uscat amestecand usor cu o spatula de sus in jos.
  8. Am inglobat si restul albusuri apoi am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute(testul scobitorii)
  9. Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 2 .

  1. Pentru sirop am fiert apa cu zaharul apoi am lasat siropul la racit pana a ajuns la temperatura camerei.
  2. Am adaugat mierea si am amestecat bine pana ce s-a dizolvat toata mierea.
  3. Am pus esenta de rom si l-am lasat la racit complet.

  1. Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul vanilat pana au devenit cremoase.
  2. Am adaugat laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana a prins consistenta.
  3. Am taiat capsunile in bucatele potrivite si le-am amestecat cu zaharul tos.
  4. Le-am lasat asa aprox 30 de minute apoi le-am scurs de sirop.
  5. Am hidratat gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe baie de abur/foc mic(Atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste galbenusuri.
  6. Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom .
  7. Am adaugat amestecul de galbenusuri si am omogenizat bine.
  8. Separat am mixat frisca lichida(nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta) apoi am incorporat-o si pe ea in crema mascarpone.
  9. Am adaugat apoi capsunile si am amestecat usor doar cat sa le incorporez in crema.

  1. Intr-o tava cu inel detasabil am pus prima parte din blat si am insiropat-o.
  2. Am uns cu jumatate din crema si am nivelat bine.
  3. Peste crema am pus piscoturi insiropate in prealabil(vezi foto) apoi am acoperit cu restul de crema.
  4. Am pus ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.
  5. Am acoperit prajitura cu o folie si am bagat-o la frigider peste noapte.
  6. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit si trecut prin apa fiarta de fiecare data am indepartat marginile si am taiat prajiturile in bucati potrivite.(15 bucati)
  7. Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.
  8. Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura.
  9. Intre timp am topit ciocolata alba cu cele 2 linguri de frisca lichida si am lasat-o sa se racoreasca usor.
  10. Cu ajutorul unui posh cu varf subtire am scris "Bucataras" pe fiecare bucata.
  11. Am decorat cu inimioare de ciocolata si le-am dat la rece pana s-a intarit ciocolata alba!
 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine a avut 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bucataras-0
Prajitura Bucataras-1
Prajitura Bucataras-2
Prajitura Bucataras-3
Prajitura Bucataras-4
Prajitura Bucataras-5
Prajitura Bucataras-6
Prajitura Bucataras-7
Prajitura Bucataras-8
Prajitura Bucataras-9
Prajitura Bucataras-10
Prajitura Bucataras-11
Prajitura Bucataras-12

COMENTARII (43)

Xandrinne

Xandrinne 1

13.04.2014, 07:27

E superba!

 Lavinia

Lavinia 1

13.04.2014, 14:27

multumesc

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:13

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!