Prajitura Budapesta ( modificata )

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 15348 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Bucataresele vesele ,am ajuns la ele pentru ca m-a atras cuvantul ''vesele''.....M-am apucat eu sa prestez prajitura asa cum au zis ele in reteta,doar ca pe parcurs am inceput sa modific,pentru ca si deoarece mi s-a parut ca blatul e prea gros si am zis eu ca merge sa-l tai in doua si sa pun niste gem,iar glazura am schimbat-o si pe aia,din motive,de motive,nu mai zis,ca oricum nu va intereseaza.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 250 g faina
  • 50 g untura
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un varf de cutit cu sare
  • 4 linguri smantana grasa peste 40% grasime
  • Blat galben
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 pliculet de praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon Dr.Oetker
  • 150 g zahar tos
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 100 g zahar farin
  • 1 lamaie coaja si zeama
  • 1 borcan de gem de piersici galbene de gradina
  • sos de ciocolata
  • Glazura
  • 250 ml frisca lichida creme patisseri
  • sos de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budapesta ( modificata ):

Foi:

Intr-un castron punem faina cernuta, untura, zaharul, galbenusul, sarea si praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam cacaoa si smantana si framantam pana obtinem o coca omogena.Impartim coca in doua foi si le coacem pe fundul tavii, tava de 24/34 cm. Coacem foile pe rand si apoi le lasam la racit

Blatul galben:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, apoi le turnam peste albusuri si amestecam usor, la final adaugam faina si praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt,aceiasi tava pe fundul careia am copt foile, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in doua.

Crema:

Amidonul cu zaharul si laptele rece le omogenizam si punem la fiert,amestecand continuu pana incepe sa se ingroasa,se trage de pe foc si se adauga coaja de lamaie si zeama si se mai lasa  pe foc 2-3 min.apoi se lasa sa se raceasca bine.Cat timp se raceste crema fiarta se mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa.Cand crema fiarta s-a racit se adauga peste crema spumoasa si se mixeaza bine.

Glazura:

Se bate bine frisca lichida,se adauga 1-2 linguri de sos de ciocolata si se omogenizeaza bine

Asamblare:

Se aseaza o foaie maro se intinde sos de ciocolata, apoi jumatate din crema,apoi o foaie din blatul galben, peste care se intinde gemul de piersici. Peste gem punem foaia a doua de blat, restul de crema si peste foaia maro. Peste foaia maro se intinde frisca si apoi trasam niste linii cu sos de ciocolata si cu un bat de frigaruie formam un model, cu alte cuvinte ne jucam putin cu frisca si cu sosul de ciocolata. Lasam cateva ore sa se inmoaie foile si apoi portionam prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Budapesta ( modificata )-0
Prajitura Budapesta ( modificata )-1
Prajitura Budapesta ( modificata )-2
Prajitura Budapesta ( modificata )-3
Prajitura Budapesta ( modificata )-4
Prajitura Budapesta ( modificata )-5
Prajitura Budapesta ( modificata )-6
Prajitura Budapesta ( modificata )-7
Prajitura Budapesta ( modificata )-8
Prajitura Budapesta ( modificata )-9
Prajitura Budapesta ( modificata )-10
Prajitura Budapesta ( modificata )-11
Prajitura Budapesta ( modificata )-12
Prajitura Budapesta ( modificata )-13
Prajitura Budapesta ( modificata )-14
Prajitura Budapesta ( modificata )-15
Prajitura Budapesta ( modificata )-16
Prajitura Budapesta ( modificata )-17
Prajitura Budapesta ( modificata )-18
Prajitura Budapesta ( modificata )-19
Prajitura Budapesta ( modificata )-20
Prajitura Budapesta ( modificata )-21

COMENTARII (21)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

24.04.2015, 08:55

mirela0911

mirela0911 1

24.04.2015, 15:26

Ce bine arata prajitura!

Gicuta69

Gicuta69 1

28.04.2015, 09:41

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!