Prajitura Bulinuta

de epurasha2bb in Prajituri, 12 Aug 2010 | 6274 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. blat:

  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • o punga de zahar pudra Dr Otker,
  • 1/2 ceasca de ulei,
  • 150 g faina,
  • 2 linguri cacao;

pt.decor :

  • ciocolata cu crema de visine cateva patratele date pe razatoare;

pt.crema:

  • 1 galbenus, 2 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri amidon, 300 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bulinuta:

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.

Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.

Se pregateste din timp cuptorul.

Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingurita asezati din loc in loc pe margine bulinute din compozitia cu cacao.

Dati la cuptor si nu umblati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.

Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa

Crema de vanilie se prepara cu lapte si oua astfel:Se freaca un galbenus cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.

Se taie blatul in 2 semicercuri , se umplu cu crema de vanilie si se suprapun.Deasupra mai punem un film subtire de crema de vanilie dupa care razuim ciocolata bicolora roz negru.Se lasa la rece putin si apoi se taie cuburi .Este foarte simplu de facut si haioasa cu bulinutele ei!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Bulinuta 46148
retete culinare - Prajitura Bulinuta 46149
retete culinare - Prajitura Bulinuta 46150

COMENTARII (13)

nadina73 1

13.08.2010, 00:16

ce bine arata super vreau o filuta la chimb daca vrei ?

mena29 1

13.08.2010, 08:26

Ce frumoasa e prajitura ta

Corinuta 1

14.08.2010, 00:28

Frumoasa si pufoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D