Prajitura CABANA

de adasev12 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 8657 vizualizari

 

desi mi-a iesit complet ratata...m-am gandit sa postez totusi ce am putut salva din ea...si doamne, cat de buna este aceasta praji si cat de bine ii iese mamei!!! e reteta de la ea...e prima data cand o fac, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ca ei, dar nici chiar asa....ooofffff.....in fine...poate data viitoare....

 

INGREDIENTE

  pt foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 6 lg lapte
  • 2 lg miere poliflora, ca e inchisa la culoare
  • o lg-ita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1/4 margarina
  • faina cat cuprinde

crema:

  • o budinca de caramel
  • 350 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar praf

glazura la rece:

  • 150 g zahar praf,
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 3 lg apa f fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura CABANA:

toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca  pana se topesc toate f bine...

se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.

 compozitia se va invartosa...ca o ciulama si isi va schimba culoarea...va deveni ca un caramel....

se ia apoi de pe foc, se lasa cam 2-3 minute sa se stampere si se adauga faina cat sa se lege compozitia , dar sa nu fie prea vartoasa...

trebuie sa fie mai moale...s-ar putea aici sa fi gresit eu...ca acest aluat e lipicios si oricata faina ai pune tot lipicios ramane si se lucreaza  greu...:D

din aceasta compozitie se coc trei foi pe dosul tavii tapetata cu ulei si faina, si inca 9 bastonase....mie mi-au iesit foarte  subtiri foile si s-au cam rupt la lucru, de aceea abia am putut salva o portie...si trebuiau trei....

foile se coc cam 10 min fiecare...apoi se iau repede de pe dosul tavii fiindca se inatresc ff frepede.

crema: se face budinca cu lapte si se da la racit. untul se freaca spuma cu zaharul si cand e racita bine budinca se amesteca cu mixerul la viteza mare, sa nu se taie crema.( se poate folosi si margarina rama sau unirea...care nu are sare)

asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale pe lungime.

se ia o bucata , se unge cu crema apoi se asaza 2 bastonase...se mai pune un strat de crema , se mai asaza un bastonas si iar crema, dar sa iasa in triunghi...se iau apoi celelalte doua foi si se asaza pe lateral , se preseaza sa se prinda bine de crema...in final trebuie sa aiba forma triunghiulara.

se face glazura: se amesteca bine toate ingredientele si se toarna imediat peste prajitura.

se pune prajitura intr-o folie sau o punga si se da la rece pana a doua zi.

foile ar trebui sa se inmoaie foarte frumos, si sa se taie super...din pacate ale mele nu au vrut....

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura CABANA-0
Prajitura CABANA-1
Prajitura CABANA-2
Prajitura CABANA-3
Prajitura CABANA-4
Prajitura CABANA-5
Prajitura CABANA-6
Prajitura CABANA-7
Prajitura CABANA-8
Prajitura CABANA-9

COMENTARII (36)

kukibella

kukibella 1

04.04.2011, 13:13

wowww

adry88

adry88 1

16.06.2011, 15:49

tare buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!