Desert prajitura Cabana

de Criss in Prajituri, 27 Noi 2012 | 115662 vizualizari

 

Cabana sau acoperis de casa, oricum s-ar numi, e tot o reteta veche din caietul mamei, dar pe care eu am modificat-o dupa gustul meu, in sensul ca am inlocuit margarina/untul din crema cu frisca. Poze cu etapele nu am, pentru ca am facut prajitura seara si nu ies bine pozele daca nu am lumina naturala.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 g zahar
  • 80 g unt
  • 600 g faina
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida (am folosit Meggle)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cabana:

Foi: Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se amesteca, apoi se scoate aluatul pe planseta. Se lucreaza pe planseta presarata cu faina pentru ca aluatul e destul de lipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale. In jumatate se pun 2 linguri cacao. Din jumatatea alba se intind doua foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Inainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar doua linii astfel incat sa rezulte doua fasii egale pentru peretii cabanutei si foaia din mijloc am lasat-o putin mai lata. (7.5 cm pentru fasiile laterale si 8.5 cm pentru fasia din mijloc)

Aluatul cu cacao se imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.  

Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul, vanilia, laptele si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Eu am uitat sa mixez budinca inainte de a o amesteca cu frisca, motiv pentru care in prajitura se vad niste picatele de budinca. :))   Se poate face o crema de vanilie daca aveti timp si chef si nu vreti sa folositi praf de budinca, eu am fost mai comoda :))  

Mai intai se glazureaza cu ciocolata topita peretii cabanutelor. Pe fasia din mijloc se pune crema, apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bara, crema si se pun marginile, presand usor sa se lipeasca.

Se lasa prajitura la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cabana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si nuca