Prajitura Camelia

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2013 | 66191 vizualizari

 

E o reteta de la profesoara de Lb.Romana din generala si e printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 nuci sparte si macinate
  • cca 200 ml lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • gem de caise
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Camelia:

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao.

Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa.

Cand foile s-au racit se asambleaza astfel:foaie alba,gem de caise,foaie maro,crema de nuca,foaie alba.

Deasupra se poate glazura cu ciocolata sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Camelia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (44)

Mitinita 1

21.12.2013, 22:19

marci49 1

20.03.2014, 10:55

pare buna si usor de facut dar eu as inlocui margarina cu unt pt ca nu mai folosesc de 8 ani acest produs,in rest totul este ok.o voi face si apoi va impartasesc rezultatul final.multumesc pt retete si idei!

Ancutsa 1

12.02.2019, 10:34

O bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta ruseasca