Prajitura Capsunica by Ildi

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 1583 vizualizari

 

De cele mai multe ori cand pregateam o mancare care necesita multe galbenusuri de ou, nu stiam ce sa fac cu albusurile. Reteta asta o pregatesc de ani de zile, in special cand fac ciorba de burta...este o inventie proprie :).

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 borcan de dulceata de capsuni (sau orice dulceata nu foarte lichida)
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Capsunica by Ildi:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare.

Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de 36*26*5 cu hartie de copt turnam compozitia in tava si introducem in cuptorul fierbine la foc mare 15 minute, dupa care dam focul la mediu spre mic inca aprox. 25 min. pana se rumeneste frumos. Se verifica cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

daca va place mai dulce pudrati cu zahar

2

puteti folosi dulceata: caise, piersici, prune, cirese (probate)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Capsunica by Ildi-0
Prajitura Capsunica by Ildi-1
Prajitura Capsunica by Ildi-2
Prajitura Capsunica by Ildi-3
Prajitura Capsunica by Ildi-4
Prajitura Capsunica by Ildi-5
Prajitura Capsunica by Ildi-6

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:57

mihaelar63

mihaelar63 1

20.01.2015, 10:59

Cafeluta mea ar merge perfect cu capsunica ta. . Vai cum suna ))

Rux

Rux 1

12.02.2015, 20:20

Arata super bine!!!! Deliciu clar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!