Prajitura caramel cu bezea

de Sidy in Prajituri, 9 Dec 2010 | 8083 vizualizari

 

Aceasta este prajitura cu care particip la un concurs si la care v-am rugat frumos sa ma votati( pe Forum )

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • -1 pachet de unt
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 praf de copt
  • -faina( aproximativ 8-10 linguri)
  • -200g zahar pentru bezea
  • -1 lamaie
  • -1 borcan de gem mai acrisor
  • -30g unt pentru uns tava
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel cu bezea:

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute .

Se separa albusurile de galbenusuri.  In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura. Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.

Albusurile se bat spuma cu 100g zahar. 100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, va dispare gustul de albus al bezelei.

Se scoate tava din cuptor dupa ce s-a copt si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.  Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza. Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar