Prajitura Caramida de ciocolata

de raluca95 in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 959 vizualizari

 

Aceasta este prajitura nelipsita la sarbatori.. sper sa va placa :D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 280 g de zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 4 lingurite de cacao
  • 3 linguri de amidon
  • un praf de copt
  • 2 foi de napolitana

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de cafea
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de cacao
  • 150 g ciocolata menaj
  • 250 g margarina la temperatura camerei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Caramida de ciocolata:

Incep prin a bate spuma albusele cu praful de sare si zaharul, dupa care adaugam elementele uscate (amidonul,cacao,nuca si praful de copt pe care le-am amestecat intr-un bol) si amestecam cu o spatula de sus in jos pentru a mentine cat mai aerata compozitia pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom baga in cuptor la 180 de grade pana cand trece proba scobitorii. 

Intre timp pregatim si crema: amestecam cafeaua si zaharul si le punem pe foc, cand s-a dizolvat zaharul adaugam cacaoa si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. adaugam ciocolata (taiata cat mai marunt) amestecand continuu pe foc mic pana cand aceasta se topeste. Aceasta compozitie fierbinte o adaugam peste cele 8 galbenuse si le frecam bine pana cand compozitia se raceste. Dupa care batem spuma margarina si adaugam incet incet crema de ciocolata si galbenuse facuta in prealabil. 

Montarea se face astfel: o foaie de napolitana, crema, blatul, crema, cealalta foaie de napolitana si ornati cum vreti.. eu am lasat doua linguri de crema pe care le-am intins pe napolitana si dupaia cu ajutorul unei furculite am facut niste modele.

 

TIPS-URI

1

Blatul este de fapt o specie de bezea si odata racit devine putin umed in centru si ciocolatos

COMENTARII (21)

raluca95 1

15.04.2015, 23:41

Hai Rocsi

iri_iri 1

16.04.2015, 00:47

Buna, buna

raluca95 1

16.04.2015, 07:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D