Prajitura "Carpati"

de iri_iri in Prajituri, 15 Iul 2013 | 3975 vizualizari

 

....aceasta reteta am preluat-o de pe un site numit Delicatese, acum ceva vreme. Nu mi-a reusit in intregime dar sunt mandra ca a fost pe gustul celor din casa pentru ca s-a topit toata....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • o cana de zahar,
  • un pachet de margarina (250gr)
  • 50 gr de cacao
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Carpati":

Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati: separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Apoi se adauga faina si se amesteca pana compozitia devine omogena. Din aceasta compozitie vom coace 2 foi in tava de aragaz care am tapetat-o cu hartie de copt. Foile se vor coace cam 15 minute la cuptor bine incins.  

Pentru crema procedam astfel: batem ouale bine dupa care adaugam zaharul si apa. Apoi vom aseza vasul la baie de aburi amestecand incontinuu cu telul pana se ingroasa compozitia. Se da vasul deoparte si se adauga cacaoa si se amesteca bine pana se incorporeaza toata si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema obtinuta se adauga margarina (care a fost lasata la temeratura camerei pentru a se inmuia bine) si esenta de rom.

Pentru asamblare vom face astfel: vom taia fiecare foaie in trei parti egale, dupa care se ung foile cu crema de cacao (eu am pastrat putin pentru a pune deasupra in lipsa glazurii). Dupa ce au fost unse toate foile, ultima ramanand deasupra neunsa, o vom introduce la frigider pana se intareste crema. Apoi se scoate de la rece si se va taia in trei patrate. Fiecare patrat se va intoarce pe partea unde se vad foile unse si se va taia pe diagonala dupa care se vor uni cu crema pe partea ramasa fara crema. Triunghiurile astfel obtinute le vom unge cu crema. Apoi se va da iar la frigider dupa care se va portiona si bineinteles servi.

 

TIPS-URI

1

aceasta prajitura este prevazuta cu glazura dar pentru ca m-am trezit tarziu am ales sa o ornez cu crema ,a iesit la fel de buna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Carpati" 244948
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244949
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244950
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244951
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244952
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244953
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244954
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244955
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244956
retete culinare - Prajitura "Carpati" 244957

COMENTARII (22)

Cris2711 1

16.07.2013, 20:26

e beton prajitura asta,de mii de ani nu am mai mancat,mersi de reteta

iri_iri 1

16.07.2013, 21:27

laura

iri_iri 1

16.07.2013, 21:27

cris ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25