Prajitura Carpati

de Bunica in Prajituri, 14 Feb 2015 | 2898 vizualizari

 

Prajitura Carpati este o prajitura fina,delicioasa! Este din categoria prajiturilor cu foi coapte pe dosul tavii;)

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 5-600 g. faina
  • 2 oua
  • 125 g. zahar
  • 125 ml. lapte
  • 125 ml. ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • arome
  • Crema
  • 500 g. zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 l. lapte
  • 200 g.unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carpati:

Intr-un vas bun pentru framantat pune faina.

Adauga ouale,zaharul,laptele ,uleiul,amoniacul si aromele .

Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos.

Imparte aluatul in 5 si lasa sa se odihneasca 10 minute.

Pregateste tava pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Foaia o intinzi direct pe foaia de copt.

Tai foaia in doua si dai tava la cuptor ,care a fost incins la 170 g.

Se tine in cuptor 10-15 minute(pana se rumeneste foarte usor deasupra).

La fel procedezi si cu celelalte foi.

Crema:

Ia o cratita cu fundul gros sau tuci.

Zaharul se caramelizeaza ,fara a se arde.

Cand zaharul este fluid ,adauga faina lingura cu lingura amestecand repede.

Dupa ce faina este incorporata adauga laptele cald.Atentie !Foloseste manusi pentru protectia mainilor.

Crema se fierbe pana se ingroasa,amestecand sa nu se prinda.

Lasa crema sa se racoresca si adauga untul taiat cuburi,amesteca pana la incorporarea untului.

Asamblare:

Foaie,crema si tot asa pana la terminarea foilor.

Opreste putina crema pentru a glazura prajitura.

Dupa asamblare se pune peste prajitura o tava pentru a se presa foile.

O tai si o glazurezi cu crema ramasa. 

 

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului.

2

Inainte de a baga tava in cuptor am taiat foaie in doua ,obtinand doua foi mai mici.

3

Cu cat cuptorul este mai incins,cu atat tava se tine mai putin in cuptor.

4

Foaia se lasa la racit pe hartia de copt.

5

Laptele este bine sa fie cat mai cald.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Carpati-0
Prajitura Carpati-1
Prajitura Carpati-2
Prajitura Carpati-3
Prajitura Carpati-4
Prajitura Carpati-5
Prajitura Carpati-6
Prajitura Carpati-7

COMENTARII (19)

Teo

Teo 1

15.02.2015, 21:25

Buni,un secret il tii ascuns...''cum taiem prajitura si cum formam 'cabana''?chiar astazi a venit o tanara sa-i arat cum sa taie prajitura,deci pentru incepatori.

mirela0911

mirela0911 1

17.02.2015, 12:55

Eeeeee, vestita prajitura!

Rux

Rux 1

18.02.2015, 14:13

Wow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!