Prajitura " cartof " cu nutella

de Rux in Dulciuri, 14 Sep 2015 | 1164 vizualizari

 

Astazi m-am intos putin in copilarie cu aceasta prajitura delicioasa.....asa ca daca iubiti salamul de biscuiti aceasta reteta este pentru voi.....copiii o vor iubi cu siguranta....

 

INGREDIENTE

  • 390 gr biscuiti ( eu cumpar pachet mare de la Ulker Petite beurre)
  • 150 gr unt
  • 1 lingura plina de nutella
  • 100 ml lapte dulce
  • vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr lapte condensat( eu am cumparat de la Liddl si am pus jumatate de cutie)
  • esenta de rom( dupa gust,eu pun mai multa cam 3 fiole)
  • putin lapte intr-o canita pentru inmuiat mainile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " cartof " cu nutella:

Desert fara foc... rapid...si delicios!

300 gr de biscuiti se pun la robot si se zdrobesc. Restul de biscuiti se zdrobesc la robot dar se insista mai mult la mixare pana ajung o pudra mai fina.

Untul moale se mixeaza putin apoi se pune laptele condensat, 3 linguri de cacao din total, laptele dulce, vanilia, nutella, esenta de rom si biscuitii. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza compozitia.

Cu mainile inmuiate in lapte se formeaza cartofii si apoi se trec prin pudra fina de biscuiti. Cand sunt gata, se presara cacao deasupra (lingura ramasa) prin sita si se pun la rece minim o ora.

Aveti grija daca oferiti acest desert copiilor mici sa nu aspire cacao pe caile respiratorii, e bine sa ii scuturati inainte sau chiar sa renuntati la pudra de cacao de deasupra, exista pericolul de inecare.

 

TIPS-URI

1

Aveti grija daca oferiti acest desert copiilor mici sa nu aspire cacao pe caile respiratorii, e bine sa ii scuturati inainte sau chiar sa renuntati la pudra de cacao de deasupra, exista pericolul de inecare.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura " cartof " cu nutella-0
Prajitura " cartof " cu nutella-1
Prajitura " cartof " cu nutella-2
Prajitura " cartof " cu nutella-3
Prajitura " cartof " cu nutella-4
Prajitura " cartof " cu nutella-5

COMENTARII (35)

Rux 1

15.09.2015, 23:17

Mirelusa, Rocsi, multumesc!

Moni_alex 1

16.09.2015, 10:12

o bunatate!

Rux 1

22.09.2015, 22:57

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04