Prajitura Catalina

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Ian 2015 | 20585 vizualizari

 

Daca ''Steaua fara nume'' e celebra,de ce sa nu fie si ''Prajitura fara nume''...nu dati cu bolovani,ca alta idee n-am avut.....
PS.Au sarit pe mine cotoharlele astea, si au zis sa-i zic intr-un fel prajiturii,asa ca m-am gandit sa-i spun Prajitura Catalina,pentru ca al doilea meu prenume este Catalina...aia din Luceafarul.....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama cu 72% grasime
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema 1
  • 1 plic cu praf de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 50 g ciocolata amara Schogetten
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 58 g unt cu 80% unt
  • Crema 2
  • 1 plic crema cafea si brandy la DR.Oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 150 g almette cu smantana
  • 200 g frisca ( 100 g smantana dulce + 100 ml frisca lichida creme patisere )
  • 14 piscoturi savoiardi
  • ornamente ciocolata Dr.Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Catalina:

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam sa mixam,faina si praful de copt amestecate le incorporam,peste compozitia de mai sus.La final adaugam albusrile batute bine.Avem grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Obtinem un aluat moale.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 28/20 ),impartim aluatul in trei si coacem trei foi.Preincalzim cuptorul ,fiecare foaie o tinem la cuptor cca 15-20 min,pana trece testul scobitorii.Lasam la racit foile.

Crema 1:Praful de budinca impreuna cu zaharul,ciocolata si laptele le punem intr-un vas cu fund dublu si punem pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa crema.Tragem vasul de pe foc,lasam 10 min apoi adaugam untul si omogenizam.Aceasta crema o punem calda peste foi.

Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,turnam crema,apoi foaia a doua si apasam putin sa se lipeasca bine cele doua foi.Lasam sa se raceasca cat facem crema 2.

Crema 2 : Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul si laptele si mixam.Apoi punem almette si omogenizam,iar la final incorporam frisca obtinuta din mixarea smantanii  dulci cu frisca lichida.

O lingurita cu ness o diluam intr-o cana cu apa rece si apoi inmuiem piscoturile,nu mult,cat le scufundam odata si continuam asamblarea prajiturii.

Peste foaia 2 punem o parte din crema 2,intindem bine,apoi asezam piscoturile inmuiate,peste piscoturi intindem crema 2,avand grija sa ne ramana crema si pentru deasupra.Peste crema asezam foaia 3 si apoi restul de crema.Nivelam si ornam cu ornamente de ciocolata. Lasam la frigider prajitura,de preferat macar 1 ora si apoi o portionam,folosind un cutit trecut prin apa fierbinte

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Catalina 361910
retete culinare - Prajitura Catalina 361911
retete culinare - Prajitura Catalina 361912
retete culinare - Prajitura Catalina 361913
retete culinare - Prajitura Catalina 361914
retete culinare - Prajitura Catalina 361915
retete culinare - Prajitura Catalina 361916
retete culinare - Prajitura Catalina 361917
retete culinare - Prajitura Catalina 361918
retete culinare - Prajitura Catalina 361919
retete culinare - Prajitura Catalina 361920
retete culinare - Prajitura Catalina 361921
retete culinare - Prajitura Catalina 361922
retete culinare - Prajitura Catalina 361923
retete culinare - Prajitura Catalina 361924
retete culinare - Prajitura Catalina 361925
retete culinare - Prajitura Catalina 361926
retete culinare - Prajitura Catalina 361927
retete culinare - Prajitura Catalina 361928
retete culinare - Prajitura Catalina 361929
retete culinare - Prajitura Catalina 361930
retete culinare - Prajitura Catalina 361931
retete culinare - Prajitura Catalina 361984

COMENTARII (31)

elucubratiiculinare 1

11.01.2015, 16:31

buna prajiturica

mihaelar63 1

12.01.2015, 21:36

Asa o cheama pe soacra ))Ii fac praji ))

Catalinaflorea 1

18.03.2015, 18:29

o incerc si eu,imi poarta numele )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L