Prajitura chinezeasca

de cristi2 in Prajituri, 21 Feb 2012 | 7308 vizualizari

 

Prajitura chinezeasca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g unt
  • 400 g zahar
  • 250 g faina
  • 250 g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • arome(o sticluta esenta de rom)
  • 1/2 ciocolata (fara crema)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare.Se freaca untul cu 250 g de zahar la care se incorporeaza albusurile spuma , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina, nucile macinate si aroma (1/2 de sticluta). Se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor la 200° timp de 20 de minute Intre timp se freaca galbenusurile cu 150 g zahar si aroma ramasa pana se obtine o crema fina. Se incearca blatul cu o scobitoare si daca nu se lipeste, se scoate din cuptor si se toarna deasupra crema de galbenusuri. Se introduce din nou la cuptor timp de cca 10 min.(sa fie coapte glazura de deasupra). Cand este gata se scoate din cuptor si se rade deasupra ciocolata .

 

TIPS-URI

1

La taiat eu am folosit formele pentru biscuiti ....

COMENTARII (15)

MIUTA

MIUTA 1

22.02.2012, 17:32

Foarte buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:21

suuuper

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:21

frumoase stelute

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!