Prajitura chinezoaica

de Rocsi in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3114 vizualizari

 

Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 albusuri
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 60 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 30 gr ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezoaica:

Blatul: 

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Glazura:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.

Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.

Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.

O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura chinezoaica 409440
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409441
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409442
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409443
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409444
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409445
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409446
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409447
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409448
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409449
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409450
retete culinare - Prajitura chinezoaica 409451

COMENTARII (39)

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Este buna, buna, Anca

Rocsi 1

29.10.2015, 20:28

Daniela

Rocsi 1

29.10.2015, 20:29

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21