Prajitura Chinezoaica

de Miha in Prajituri, 18 Mai 2010 | 13700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.05.2010, 14:04

si eu reteta tot din caietele mamei vechi dar imi amintesc ca ne facea si mancam fara oprire

mena29 1

19.05.2010, 21:40

Cinci furculite cu felicitariMiha dimineata sunt la tine la cafea,dai si o praji

Bunica 1

19.05.2010, 22:18

Prajitura este delicioasa ! Va spune o cunoscatoare , am preparat-o,si mancat-o, de multe ori.. S-ar putea sa vi se para mai dificil de realizat, dar nu este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie