Prăjitura Cioco-de-Mentă

de alice_ciobanu in Prajituri, 8 Iul 2011 | 5512 vizualizari

 

Am văzut-o la Laura A....şi... m-am îndrăgostit iremediabil...verdele ei m-a obsedat. n-am mai avut stare...se cerea făcută...aşa că astăzi am comis-o şi v-o prezint şi vouă aşa cum este ea...fresh...o Cioco-de-Mentă...cu ciocolată savuroasă şi menta exact cât trebuie, nici prea multă să devină isterică, nici prea puţină cât să nu-şi facă simţită prezenţa. O prăjitură ce-ţi întrece aşteptările şi-ţi trezeşte simţurile..

 

INGREDIENTE

  • 300gr făină
  • 180gr iaurt
  • 280 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 60 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • 130 ml sirop de mentă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr ciocolată amăruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Cioco-de-Mentă:

Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie fluidă.

Ciocolata o rupem bucăţi potrivite, eu am rupt-o în bucăţi mai mici ...şi nu a fost chiar aşa ok. într-o tavă de aproximativ 20*33 tapetată cu unt şi făină puneţi o foaie de copt udă şi stoarsă.

Puneţi apoi ciocolata peste care turnaţi compoziţia de-Mentă. Predaţi tava cuptorul preîncălzit, pentru vreo 25-30 minute.

Aşteptaţi să se răcească în tavă, înainte de a o scoate şi tăia.

Pudraţi-o fancy cu nişte zahăr pudă şi....treceţi la păpat...e demenţială, vă spun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Cioco-de-Mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ionela2682 1

09.07.2011, 16:13

Ce culoare superba! o praajiturica excelenta!!!!!

gaby_gabytza 1

05.08.2011, 15:51

eu in general nu mananc nimik de menta dar la cum arata ma risc

Alia1986 1

07.04.2013, 16:55

Am facut si eu azi..cumparasem sirop de menta ca s ail bem cu apa minerala si nu mi-a placut. Prajitura insa este excelenta!!! Recomand!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta - reteta nr. 100