PRAJITURA CIOCOLATINO

de Retete_Haplea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 5644 vizualizari

 

A fost odată ca niciodată
O prajitură cu totul și cu totul de ciocolată

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

8 oua, 50 ml ulei,

40 ml apa,

200 g zahar,

11 linguri faina,

3 linguri cacao.

Ingrediente pentru crema:

220 g ciocolata,

400 ml smantana dulce.

Ingrediente pentru glazura:

100 g ciocolata,

60 ml smantana dulce.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CIOCOLATINO:

- Incepem cu preparea cremei ganache:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba!
Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la viteza mica pana devine o crema.


- Pentru foi:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma cu apa Spre final adaugam zaharul . Mixam in continuu, pana cand albusurile raman ‚”batoase’’
Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica
Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi cernem faina amestecata cu cacao si incorporam cu o spatula de silicon. Compozitia obtinuta o impartim in 3 si coacem 3 foi egale (pe rand) intr-o tava acoperita cu hartie de copt ( 35×20 cm)
Peste prima foaie punem jumatate de crema apoi continuam cu restul foilor


- Prepararea glazurii:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de apa.

Turnam glazura peste prajitura.

Ornam pe margini cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CIOCOLATINO" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

mirela0911 1

15.04.2015, 14:44

Buna tare ciocolatoasa asta!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:24

Delicioasa!

Bya Ralu 1

16.04.2015, 13:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Miere cu nuca