PRAJITURA CIOCOLATINO

de Retete_Haplea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 1149 vizualizari

 

A fost odată ca niciodată
O prajitură cu totul și cu totul de ciocolată

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

8 oua, 50 ml ulei,

40 ml apa,

200 g zahar,

11 linguri faina,

3 linguri cacao.

Ingrediente pentru crema:

220 g ciocolata,

400 ml smantana dulce.

Ingrediente pentru glazura:

100 g ciocolata,

60 ml smantana dulce.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CIOCOLATINO:

- Incepem cu preparea cremei ganache:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba!
Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la viteza mica pana devine o crema.


- Pentru foi:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma cu apa Spre final adaugam zaharul . Mixam in continuu, pana cand albusurile raman ‚”batoase’’
Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica
Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi cernem faina amestecata cu cacao si incorporam cu o spatula de silicon. Compozitia obtinuta o impartim in 3 si coacem 3 foi egale (pe rand) intr-o tava acoperita cu hartie de copt ( 35×20 cm)
Peste prima foaie punem jumatate de crema apoi continuam cu restul foilor


- Prepararea glazurii:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de apa.

Turnam glazura peste prajitura.

Ornam pe margini cu fulgi de ciocolata.

 

COMENTARII (9)

mirela0911

mirela0911 1

15.04.2015, 14:44

Buna tare ciocolatoasa asta!

Rocsi

Rocsi 1

15.04.2015, 20:24

Delicioasa!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.04.2015, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12