Prajitura ciocolatoasa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 17 Mai 2011 | 4409 vizualizari

 

daca, acum un an nu suportam ciocolata, iata ca acum am inceput sa o ador...si asta datorita lui miha, ea e vinovata pentru ca salivez la prajiturile ei cu ciocolata :D..trebuie sa dau si eu vina pe cineva :D :)):))...am facut o combinatie care zic eu ca a iesit minunata :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • pentru crema:
  • un borcan nutella ( cred ca 350 g )
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 200 ml lapte
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 2 lingurite unt
  • 4 linguri lapte
  • pentru decor:
  • nuca de cocos
  • in plus:
  • sirop de capsuni pentru insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit, facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate, dupa care il insiropam putin cu sirop de capsuni.

Pregatim crema de ciocolata:
Amestecam nutella cu praful de crema si laptele si mixam pana se omogenizeaza bine compozitia.

Punem crema peste primul blat, apoi punem celalalt blat, pe care il insiropam ( doar putin ), iar deasupra vom pune glazura pe care am facut-o in felul urmator:

Intr-u ibric, punem  ciocolata rupta bucatele, aptele si untul si punem totul la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza glazura, dupa care amestecam in ea pana incepe sa se raceasca si sa se ingroase.

Turnam glazura peste blat.

Optional punem nuca de cocos peste glazura.

Dam prajitura la frigider cel putin 3 ore, dupa care o taiem. ( eu am taiat-o inainte ca nu am avut loc in frigider :D)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ciocolatoasa-0
Prajitura ciocolatoasa-1
Prajitura ciocolatoasa-2
Prajitura ciocolatoasa-3

COMENTARII (24)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

18.05.2011, 17:50

cori, pai nu?!

ionela2682

ionela2682 1

18.05.2011, 18:00

Lau

Lau 1

19.05.2011, 08:39

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!