Prajitura ''combinata''

de Adele in Prajituri, 20 Iul 2016 | 780 vizualizari

 

Eeee a venit vremea sa mai pregatesc si eu cateceva dulce pentru ai mei ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 4 linguri cu faina.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 100 gr alune macinate .
  • zahar vanilat.
  • 1 varf cu sare.
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata .
  • 3 linguri crema de alune.
  • unt
  • 150 ml frisca lichida.
  • 10/12 piscoturi de sampanie.
  • 80 gr ciocolata alba.
  • 100 gr nuca de cocos.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''combinata'':

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza faina ,dupa care se adauga albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule de silicon sr incorporeaza de jos in sus ,la final se adauga alunele macinate.Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava dreptunghiulara ,tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor 180° ,penru aproximativ  15 minute.

Intre timp se topeste ciocolata alba ,se trec piscoturile prin ea si se dau prin nuca de cocos,se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Se pregateste si crema de ciocolata ,pe baie de aburi se pun 3 linguri cu frisca lichida si un cub d eunt,ciocolata si se lasa la topit.Dupa care se lasa la racit.Separat se mixeaza frisca si cu crema de alune ,treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita,se amesteca bine pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul obtinut se taie in doua parti ,se aseaza prima parte ,se aseaza crema se intinde bine ,se aseaza piscoturile in ordine astfel formand o foaie ,deasupra se pune putina frisca ,se aseaza cealalta parte de blat . Se da la rece cateva minute ,dupa care se pune glazura de ciocolata ,se lasa din nou la rece si se decoreaza cu frisca ,se lasa la rece in frigider.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti pregati doua blaturi mai mici daca nu aveti o tava mai mare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''combinata'' 451504
retete culinare - Prajitura ''combinata'' 451505
retete culinare - Prajitura ''combinata'' 451506

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Adele 1

23.07.2016, 08:50

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:58

O bunatate!

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D