Prajitura condimentata

de laura_n in Prajituri, 27 Feb 2013 | 16152 vizualizari

 

Am ramas impresionata de prajitura Mirelei (miremirc), prajitura Continental.
Astazi va prezint o abordare diferita a acestei prajituri, foarte delicioase! Este o prajitura cu multe condimente, foarte aromata !

 

INGREDIENTE

  • pt 1 foaie (sunt necesare 3 foi)
  • 4 albusuri (per total 12 albusuri)
  • 4 lg zahar brut (per total 12 lg zahar)
  • 4 linguri amestec nuca macinata, cu fructe de goji si cereale crunchy + scortisoara (per total cam 300 gr miez nuca si 50 gr goji)
  • 2 lg faina (per total 6 lg faina)
  • pt crema
  • 12 galbenusuri
  • 10 lg zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet unt nesarat
  • 3 lg zahar vanilat
  • stafide si merisoare hidratate in putin coniac
  • vanilie
  • pt ornat
  • amestec nuca cu goji
  • fulgi de cioco alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura condimentata:

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat.

Pentru foi:

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina si incorporam usor in bezea.

Intr-o tava dreptunghiulara, asezam o hartie de copt si turnam compozitia. Coacem cam 15 min la cuptor. Repetam operatiunea de inca 2 ori ca sa obtinem 3 foi in total.

Pentru crema:

Punem un pumn de stafide si merisoare intr-un pahar cu putin coniac si le lasam sa se inmoaie.

Galbenusurile le batem bine cu zahar, le punem la fiert pe baie de aburi, si dupa ce se ingroasa un pic, adaugam laptele si mai lasam la fiert direct peflacara pana se formeaza o crema consistenta. Lasam la racit crema.

Untul il frecam spuma cu putin zahar pudra si vanilie. Adaugam stafidele si merisoarele in crema de unt. Dupa ce s-a racit crema de oua, o incorporam lingura cu lingura in untul frecat. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si incepem sa montam prajitura.

Asezam prima foaie de aluat, turnam o treime din crema, nivelam usor si asezam urmatoarea foaie, alta treime din crema, ultima foaie si restulde crema. Peste ultimul strat de crema, presaram amestecul de nuca pastrat initial, putina scortisoara si fulgi de cioco.

 

TIPS-URI

1

dupa ce coacem fiecare foaie, lasam sa se raceasca un pic, si o intoarcem cu tot cu hartia de copt, apoi dezlipim usor hartia. astfel, nu se rupe foaia de aluat.

2

ingredientele costa in jur de 45 -50 lei.

3

este o prajitura tare aromata si gustoasa,un pic cam dulce pt gustul meu, dar delicioasa si pufoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura condimentata 207371
retete culinare - Prajitura condimentata 207372
retete culinare - Prajitura condimentata 207373
retete culinare - Prajitura condimentata 207374
retete culinare - Prajitura condimentata 207375
retete culinare - Prajitura condimentata 207376
retete culinare - Prajitura condimentata 207377
retete culinare - Prajitura condimentata 207378
retete culinare - Prajitura condimentata 207379
retete culinare - Prajitura condimentata 207380
retete culinare - Prajitura condimentata 207381

COMENTARII (39)

scortisoara 1

04.03.2013, 18:51

minunata! nuci goji vanilie vai vai

ralu_ca 1

29.05.2014, 07:59

foarte interesanta

luciabogorodea 1

03.11.2014, 02:08

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.

GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
Reduce riscul de cancer;
Scade colesterolul;
Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului;
Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii;
Intareste inima;
Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima);
Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea;
Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului;
Restaureaza si repara AND-ul (prevenirea mutatiilor care ar putea cauza cancer);
Inhiba cresterea tumorilor;
Reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei;
Intareste sangele si imbunatateste circulatia lui, creste productia de celule rosii, celule albe trombocite;
Produce enzime anti-inflamatorii;
Protejeaza ficatul (detoxifiere);
Minimizeaza simptomele menopauzei;
Imbunatateste fertilitatea;
Intareste muschii, oasele si ligamentele;
Are grija si de functia renala (rinichi);
Imbunatateste memoria si capacitatea de memorare;
Amelioreaza anxietatea si stresul ( promoveaza bucuria si lumineaza spiritual);
Imbunatateste digestia slabita cauzata de activitatea redusa a celulelor stomacului;
Ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei;
Contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos;
Sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice;
Stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasime;
Intareste membrana celulara si asigura o buna comunicare intre celule;
Asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana;
Echilibrarea nivelurilor hormonale;
Datorita continutului de antioxidanti contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului si distrugerea radicalilor liberi;
Grabeste vindecarea ranilor;
Piele sanatoasa si frumoasa, folosindu-se si ca masca pentru ten;
Trateaza uscarea ochilor;
Are si functie analgezica (dureri de cap, picioare, spate);
Trateaza gatul uscat, tusea uscata si cronica;
Combate inflamatia si artrita;
Impiedica balonarea stomacala;
Tratarea hemoroizilor si vindecarea lor;
Trateaza catarcta si glaucomul.




Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g).
Fructele Goji fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.
www.gojiromania.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L