Prajitura cremoasa

de ela in Prajituri, 30 Dec 2014 | 9257 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 8oua
  • 8linguri zahar
  • 8linguri faina
  • 1praf sare
  • 1plic praf de copt
  • 150gr nuca macinata
  • 1lingura esenta rom
  • 2linguri cacao
CREMA:
  • 400ml lapte condensat(pentru creme,se gaseste la Auchan)
  • 400ml frisca
  • 1plic intaritor de frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Pregatim din timp dulce de leche:Conserva de lapte condensat o punem intr-o oala mai adanca acoperita complet de apa si o lasam la foc mic doua ore(completam cu apa de cate ori este nevoie)Vom avea crema caramel..O lasam sa se raceasca bine inainte de a o deschide.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile.Amestecam faina cu cacaoa,praful de copt si nuca macinata si o adaugam in compozitia de albusuri,amestecand usor.Adaugam si esenta de rom,Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul(cam 20minute).Scoatem si lasam sa se raceasca.

Insiropam blatul daca vrem sa fie mai moale cu niste compot de visine sau ceva cu esenta de rom.

Mixam frisca cu un plic de intaritor de frisca pana se intareste.Adaugam laptele condensat si mai mixam putin.

Punem crema peste blatul insiropat si nivelam.Prsaram deasupra ciocolata rasa si lasam cateva ore la rece.Este un deliciu.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cremoasa-0
Prajitura cremoasa-1
Prajitura cremoasa-2
Prajitura cremoasa-3
Prajitura cremoasa-4
Prajitura cremoasa-5

COMENTARII (11)

ela

ela 1

31.12.2014, 13:52

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.12.2014, 19:20

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2015, 20:29

Delicioasa si arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!