Prajitura cremoasa

de luminita20_2006 in Prajituri, 15 Iul 2010 | 12632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -blat pandispan:
  •  -6 oua
  •  -6 linguri de zahar 
  • -4 linguri faina' 
  • -2,5 linguri cacao
  •  -1lingurita praf de copt 
  • Crema 1
  •  - 200 gr unt 
  • -300 gr crema de nutella
  •  -1 galbenus
  •  -150 gr frisca lichida 
  • CREMA 2 
  • -150 gr frisca lichida
  •  -200 gr iaurt
  • 100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
  •  -100 gr zahar
  •  -1 plic gelatina 10gr
  • -zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.

CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.

Crema 2: Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor. Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate.

Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.

 

 

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

16.07.2010, 07:06

ce suuper! ce creme!.bravo lumi, neata,

luminita20_2006 1

16.07.2010, 12:33

mulstumesc fetelor...dragute ca intodeauna

nadina73 1

17.07.2010, 17:55

super trebuie sa fie e la favo deja 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29