Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos

de CulinaryRainbow in Prajituri, 12 Dec 2013 | 10845 vizualizari

 

De multă vreme aveam în ”to do list” această prăjitură. Pentru că o pot numi cu ușurință ”one of my guilty pleasures”, găseam mereu motive să nu o fac: ba pentru că fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba îmi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treabă. I-am făcut mici modificări, ce-i drept, însă a fost un succes total. E o rețetă economică, aș putea spune, rapidă și foarte simplă.:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • un plic Crèm Olé cu gust de ciocolată și portocale
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte rece + 50 ml lapte fierbinte
  • un plic Crèm Olé cu gust de vanilie
  • 5 linguri cu nucă de cocos
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt
  • două linguri cu apă
  • două linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de portocale
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos:

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Poate chiar mai simplă decât blatul, crema se prepară mixând frișca împreună cu cei 200 ml de lapte și conținutul plicului Crèm Olé. În restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura câteva zeci de secunde. După ce se va răci, o înglobăm în crema deja preparată. Se întinde uniform pe blatul de ciocolată.

Ciocolata împreună cu apa și zahărul se topesc pe bain marie. La final se adaugă untul și esența de portocale. Se omogenizează, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. Se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform. După cum se vede, eu m-am jucat puțin cu glazura. :)

 

TIPS-URI

1

Prăjitura se taie cel mai ușor cu un cuțit cu lama lată, după ce a fost ținut câteva secunde sub jet de apă fierbinte.

2

Pentru decor am folosit dulceață de lapte, dulceață pe care v-o recomand și vouă.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos 284035
retete culinare - Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos 284036
retete culinare - Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos 284037

COMENTARII (31)

Rocsi 1

12.12.2013, 20:05

Este delicioasa aceasta prajitura

dentistutza 1

13.12.2013, 08:19

Buuuna!!!!

MOKUSKA 1

02.05.2014, 12:51

e minunata reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!