Prajitura cu afine

de silvi0ara in Prajituri, 16 Mar 2010 | 5049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat;
  • 250g faina
  • 3 linguri zahar
  • 125g margarina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 50g unt
  • 500g branza da vaci grasa
  • 100g zahar
  • 5 linguri smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri faina de porumb(amidon)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 g afine proaspete
  • Fulgi crocanti:
  • 125g unt
  • 100g zahar
  • 125g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Aluatul:Intr-un bol se amesteca margarina cu zaharul,sarea si zaharul vanilat pana se topeste zaharul,se adauga oul se omogenizeaza si apoi se adauga faina,se amesteca bina pana se formeaza un aluat.Se pune intr-o folie de plasic si se da la rece pentru 30 de minute.Se pregateste o forma rotunda de tort,se ia o hartie pergament si se taie dupa marime formei.Se scoate aluatul si se intinde direct pe hartia pregatita,se aseaza in forma cu tot cu hartia,se inteapa cu o furculita fundul blatului.Apoi se pregateste crema:Branza de vaci se amesteca bine cu untul care trebuie sa fie moale,se adauga zaharul si mirodeniile,se amesteca bine, apoi se adauga smantana,cele 3 galbenusuri,faina de porumb,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de jos in sus.

Compozitia se toarna peste blat,iar deasupra se repartizeaza uniform pe toata suprafata afinile amesteca cu putina faina. (faina are rolul de a impiedica afine sa-si schimbe forma in timpul coacerii).Se da prajitura la cuptorul incins la 180gC penrtu 15 minute.Intre timp se prgatesc fulgii crocanti.Se framanta untul cu zaharul si faina la un loc,nu prea mult,atat cat sa se lege.Se scoate prajitura dupa 15 minute si se adauga deasupra fulgii.Se baga din nou la cuptor pentru 50-60 de minute.Se lasa sa se raceasca in forma,apoi se scoate pe un platou.

Se taie rece.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta