Prajitura cu afine

de Laly in Prajituri, 22 Apr 2010 | 9476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4oua mai mari
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esenta lamaie,vanilie,portocala,etc
  • un praf de sare
  • afine,visine,caise,prune,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare.

Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul.

Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe tot.

Se adauga galbenusurile,uleiul,esenta si la sfarsit faina.Cand adaugam faina mestecam cu lingura sau cu telul,nu cu mixerul.

Cand s-a incorporat si faina,ungem o tava (patrata,dreptunghiulara,etc)cu ulei si o tapetam cu faina.

Punem aluatul in ea,iar deasupra fructe proaspete sau congelate.In cazul meu am avut afine congelate.

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in forma,apoi se pudreaza cu zahar pudra.

                                        Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine