Prajitura cu afine

de Laly in Prajituri, 22 Apr 2010 | 6115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4oua mai mari
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esenta lamaie,vanilie,portocala,etc
  • un praf de sare
  • afine,visine,caise,prune,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare.

Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul.

Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe tot.

Se adauga galbenusurile,uleiul,esenta si la sfarsit faina.Cand adaugam faina mestecam cu lingura sau cu telul,nu cu mixerul.

Cand s-a incorporat si faina,ungem o tava (patrata,dreptunghiulara,etc)cu ulei si o tapetam cu faina.

Punem aluatul in ea,iar deasupra fructe proaspete sau congelate.In cazul meu am avut afine congelate.

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in forma,apoi se pudreaza cu zahar pudra.

                                        Pofta buna!!!

 

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 22:51

nadina73 1

20.08.2010, 00:29

nu sa putut decat 4 f mar merita mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25