Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

de deyutzky in Prajituri, 11 Iun 2016 | 1597 vizualizari

 

Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 450 g albusuri decongelate(cca. 14 albusuri)
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g nuca maruntita
  • optional: cca. 150 g cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu albusuri, nuci si cirese:

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase. 

Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz". 

Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare. 

La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.

Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.

Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza. 

Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Va doresc Pofta Buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446426
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446427
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446428
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446429
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446430
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446431
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446432
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446433
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446434
retete culinare - Prajitura cu albusuri, nuci si cirese 446435

COMENTARII (25)

Rux 1

29.06.2016, 21:53

Ce prajiturica delicioasa!

dantes 1

02.07.2016, 06:25

Buna!

Xandrinne 1

02.07.2016, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L