Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

de deyutzky in Prajituri, 11 Iun 2016 | 5861 vizualizari

 

Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 450 g albusuri decongelate(cca. 14 albusuri)
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g nuca maruntita
  • optional: cca. 150 g cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu albusuri, nuci si cirese:

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase. 

Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz". 

Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare. 

La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.

Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.

Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza. 

Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Va doresc Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu albusuri, nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

29.06.2016, 21:53

Ce prajiturica delicioasa!

dantes 1

02.07.2016, 06:25

Buna!

Xandrinne 1

02.07.2016, 08:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Improvizatie bicolora