Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot

de merisor in Slow Cooking, 2 Sep 2015 | 1003 vizualizari

 

Este o prajitura tare aromata, cu vanilie si scortisoara, usor dulce - acrisoara.
Aveam niste albusuri la congelator si m-am gandit eu ca le-ar sta mai bine intr-o prajitura cu mere verzi, acrisoare.
Si pentru ca e prea cald afara, m-am gandit sa coc aceasta delicioasa prajitura la aparatul Slow Coocker Crock Pot.
Si bine am facut, pentru ca am evitat astfel caldura pe care ar fi degajat-o cuptorul.
Ador acest aparat care gateste incet si bine.
Nu trebuie sa stau langa el, isi face treaba in timp ce eu imi fac piata sau ma ocup de alte indeletniciri administrative.
Nu consuma nici mult, e usor de manevrat, avad doar doua moduri de gatire: Low si High si pe deasupra are un design tare placut.
Aaaa si mai imi place vasul ceramic de culoare neagra, pe care il pot folosi si separat, in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 mere acrisoare
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu varf, faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt
  • Pentru decor:
  • fulgi de ciocolata alba
  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot:

Curatam merele de cotoare si le trecem prin robot, cu coaja cu tot, sau le dam pe razatoare, apoi adaugam scortisoara si le amestecam.

Presaram sare peste albusuri si le mixam pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie si mixam in continuare, la treapta maxima, pana obtinem o bezea ferma, care nu curge, daca intoarcem vasul invers.

Scoatem mixerul din bezea si introducem un tel manual.

Adaugam merele si amestecam usor cu telul, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam smantana, uleiul, omogenizam din nou, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si pesmetul.

Adaugam cate o lingura de faina si una de pesmet.

Vom obtine un aluat mai gros decat la checuri.

Tapetam vasul ceramic al aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l cu hartie de copt si intindem aluatul in el.

Asezam capacul peste vas, conectam slow cooker-ul Crock Pot la sursa de curent si setam modul de preparare LOW, pentru 2 ore si 30 de minute, apoi putem sa ne vedem de alte activitati.

Dupa doua ore, verificam prajitura cu o scobitoare.

In general, mijlocul prajiturii se coace mai greu.

Eu dupa doua ore, am comutat modul de coacere pe HIGH pentru urmatoarele 30 de minute.

Dupa expirarea timpului, am mai lasat prajitura in vas 10 minute, fara capac, apoi am rasturnat-o pe platou.

Pentru crema, fracam galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi le diluam cu putin lapte rece, adaugam faina si omogenizam.

Restul de lapte il adaugam fierbinte peste amestecul din vas, omogenizam si fierbem crema la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa bine si incepe sa faca basicute pe margini.

Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul taiat bucatele, zaharul vanilat si esenta.

Amestecam bine crema pana se topeste untul, apoi o lasam sa se raceasca usor, acoperind-o cu o folie alimentara sa nu prinda crusta deasupra.

Cand blatul si crema sun aproape reci, Intindem crema peste blat si presaram deasupra fulgii de ciocolata.

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi o putem portiona.

S-o credeti voi, eu am portionat-o usor calduta si a fost asa de bunaaaaa!

Deci, este o prajitura usor umeda, foarte buna atat portionata calda, cat si rece de la frigider.

Mie mi-a placut in mod deosebit si baietilor mei la fel.

 

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut in vedere ca merele in timpul tratamentului termic, mai lasa si sirop, de aceea vom urmari sa obtinem un aluat mai gros.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398259
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398260
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398261
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398262
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398263
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398264
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398265
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398266
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398267
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398268
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398269
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398270
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398271
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398272
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398273
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398274
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398275
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398276
retete culinare - Prajitura cu aluat de bezea si mere - Slow Cooker Crock Pot 398277

COMENTARII (21)

Andreea Caroline 1

03.09.2015, 10:49

Ce super arata

Adi 1

03.09.2015, 20:25

Delicioasa!

Catalina L 1

03.09.2015, 22:45

frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55