Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Noi 2010 | 25001 vizualizari

 

o reteta preluata de la Laura Laurentiu, cu cateva modificari . Multumesc mult Laura, ne-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 350 grame faina
  • 100 gr untura
  • un ou
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • zahar vanilat
  • o lingurita praf copt
  • apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am "scapat" o idee mai multa faina)
Crema de branza
  • 1 kg branza vaci
  • 4 linguri pline smantana
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250-300 grame zahar
  • un varf cutit sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa lamaie
Bezea
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci:

Blatul.

Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.

Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.

Crema de branza

Amestecati bine toate ingredientele.

Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus

Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.

Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.

Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie "legata" bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)

Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.

 

 

SURSA

 

TIPS-URI

1

cand s-a racit prajiturica mea, s-au format peste bezea mici bilute caramelizate; probabil din vina zaharului, dar arata super :)) nici sa fi vrut nu as fi obtinut asa aspect. copiii mi-au zis c-am pus bilute:)).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62734
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62735
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62737
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62738
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62739
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62740
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62741
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62742
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62743
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62744
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62745
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62746
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62747
retete culinare - Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci 62749

COMENTARII (33)

Rux 1

30.07.2011, 14:27

Da o reteta perfecta...singura mea problema cred ca iti imaginezi ca ar fi untura...ma gandesc sa pun unt...arata senzational...multumesc Gabytza dulce

Bya Ralu 1

09.05.2013, 23:50

hmmm ce am gasit aici

Valclaudia 1

06.06.2013, 05:44

grozava prajiturica asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21