Prajitura cu aluat sfaramicios

de mena29 in Prajituri, 6 Sep 2015 | 2895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 30g zaha
  • 1 galbenus ou
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 750g branza de vaci
  • 120ml ulei floarea soarelui
  • 200g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 40g amidon alimentar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 albusuri batute spuma
  • 1 praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat sfaramicios:

Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu uleiul,zaharul,galbenusurile,amidonul si semintele de vanilie. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si le adaugati in mestecul de mai sus! Amestecati usor cu o spatula. Intr-o forma termorezistenta,intindeti aluatul,scos de la rece,deasupra turnati umplutura de branza si dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 50 minute. In ultimele 10 minute,coaceti prajitura cu usa cuptorului deschisa pe jumatate. Lasati prajitura sa se raceasca in cuptor,cu usa deschisa (usa cuptorului,bineanteles,nu usa casei :)))) ).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu aluat sfaramicios-0
Prajitura cu aluat sfaramicios-1
Prajitura cu aluat sfaramicios-2
Prajitura cu aluat sfaramicios-3
Prajitura cu aluat sfaramicios-4
Prajitura cu aluat sfaramicios-5
Prajitura cu aluat sfaramicios-6
Prajitura cu aluat sfaramicios-7
Prajitura cu aluat sfaramicios-8
Prajitura cu aluat sfaramicios-9
Prajitura cu aluat sfaramicios-10

COMENTARII (26)

Xandrinne 1

08.09.2015, 07:24

miki_a 1

08.09.2015, 15:03

Ce bine arata!!!!!

Ina 1

22.10.2016, 23:09

cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41