Prajitura cu alune, caramel si ciocolata

de Teo in Prajituri, 16 Mar 2013 | 3988 vizualizari

 

...adaptare dupa o prajitura postata de Bitza

 

INGREDIENTE

Strat 1

  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt esenta de rom

Strat 2

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana
  • 200 g alune
  • 200 g biscuiti Petite Beure

Strat 3

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune, caramel si ciocolata:

Se amesteca ingredientele de la stratul 1, se framanta, se aseaza in tava si se coace 20'.

Stratul 2. Se arde zaharul, se adauga untul, smantana. Se mai tine putin pe foc, apoi se adauga alunele cand s-a racit crema.

Punem caramelul caldut peste blatul racit. Asezam un strat de biscuiti inmuiati usor in cafea.

Stratul 3. Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, cand ciocolata este topita dam jos de pe foc si o turnam peste stratul de biscuiti.

Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Desi blatul "tine" usor la taiat, a doua zi crema caramel il inmoaie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211566
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211567
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211568
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211569
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211570
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211571
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211577
retete culinare - Prajitura cu alune, caramel si ciocolata 211578

COMENTARII (11)

merisor 1

17.03.2013, 07:31

Super!

Teo 1

25.03.2013, 21:21

Simona,Motanel,Merisor,chiar asa e!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S