Prajitura cu alune, caramel si ciocolata

de Teo in Prajituri, 16 Mar 2013 | 7233 vizualizari

 

...adaptare dupa o prajitura postata de Bitza

 

INGREDIENTE

Strat 1

  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt esenta de rom

Strat 2

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana
  • 200 g alune
  • 200 g biscuiti Petite Beure

Strat 3

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune, caramel si ciocolata:

Se amesteca ingredientele de la stratul 1, se framanta, se aseaza in tava si se coace 20'.

Stratul 2. Se arde zaharul, se adauga untul, smantana. Se mai tine putin pe foc, apoi se adauga alunele cand s-a racit crema.

Punem caramelul caldut peste blatul racit. Asezam un strat de biscuiti inmuiati usor in cafea.

Stratul 3. Se pun toate ingredientele pe baie de aburi, cand ciocolata este topita dam jos de pe foc si o turnam peste stratul de biscuiti.

Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

TIPS-URI

1

Desi blatul "tine" usor la taiat, a doua zi crema caramel il inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

17.03.2013, 07:31

Super!

Teo 1

25.03.2013, 21:21

Simona,Motanel,Merisor,chiar asa e!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers