Prajitura cu alune de padure si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Feb 2016 | 2160 vizualizari

 

Un fel de martisor dulce pentru toate gospodinele de pe bucataras, cu drag pentru voi vrednicutelor.

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1 si 2
  • 4oua
  • 170 g margarina unirea
  • 160 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • zeama de lamaie
  • Foaia 3
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de ciocolata cu alune
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor
  • confeti colorate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si mascarpone:

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu sare batute spuma tare. Avem grija sa amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 23/32 cm), impartim compozitia in doua, coacem doua foi. Le lasam sa se raceasca bine.

Foaia 3 : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam alunele si faina, omogenizam si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt ( 23/32 cm ). Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Crema 1: Intr-un castron punem crema de alune si mascarponele si omogenizam bine.

Crema 2: Ciocolata si smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca bine apoi incepem sa mixam pana obtinem o crema ferma si spumoasa.

Asamblare: Asezam pe o tava prima foaie peste care punem jumatate din crema 1, asezam foaia 3 si restul din crema 1, peste care asezam foaia 2.Deasupra asezam crema 2 si apoi presaram confeti colorate. dam tava la frigider si a doua zi o portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu alune de padure si mascarpone-0
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-1
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-2
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-3
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-4
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-5
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-6
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-7
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-8
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-9
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-10
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-11
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-12
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-13
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-14
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-15
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-16
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-17
Prajitura cu alune de padure si mascarpone-18

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

-Marius- 1

03.03.2016, 08:50

dantes 1

15.03.2016, 06:37

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

15.03.2016, 10:11

buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04