Prajitura cu alune si coaja de portocale

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Apr 2016 | 2448 vizualizari

 

O prajitura foarte aromata, de la portocala. Reteta am gasit-o mai demlt aici pe Bucataras si am scris reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-alune-si-coaja-de-porocale/
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina,
  • 150 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cafea,
  • 200 g alune nesarate macinate
  • Pentru ornat bucati de ciocolata:
  • coaja de portocala si ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si coaja de portocale:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi si faina, cacao si praful de copt si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.Cand se raceste, se taie blatul in felii de aprox. 1 cm grosime.

Se face crema astfel: se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga 200 g aluma macinate la blender, 3 linguri de cafea.

Se unge fiecare felie de blat cu crema, dar se mai opreste putina crema si pentru ornat prajitura.

Se acopera cu crema, se orneaza cu coaja de portocala rasa, ciocolata alba rasa si bucati mici de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui aceasta crema cu finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si coaja de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.04.2016, 20:25

Moni_alex 1

15.04.2016, 21:27

Buna!

Rahela Velicu 1

15.04.2016, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta umeda cu mere