Prajitura cu alune si crema de gris

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 3003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 32/20

Blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr faina
  • 100 gr alune macinate

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris de grau
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr alune macinate

Glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema de gris:

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot  adaugam  grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce  creste in volum.
Apoi incorporam  alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180  grade, pana ce trece testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cand  grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija,  ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.

Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.


 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu alune si crema de gris-0
Prajitura cu alune si crema de gris-1
Prajitura cu alune si crema de gris-2
Prajitura cu alune si crema de gris-3
Prajitura cu alune si crema de gris-4

COMENTARII (14)

Lau

Lau 1

06.10.2012, 22:39

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

07.10.2012, 02:13

Sidy

Sidy 1

07.10.2012, 07:14

Buna, bunuta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!